Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

fredag 6 augusti 2010

Cherbourg

Det dåliga vädret håller i sig. Gick från Dunkerque till Calais den 1/8. Sjön var så gropig och vinden rakt i nosen på oss, så det blev ingen lång dag på sjön. Väl inne i hamn träffade vi på en Holländsk båt vi legat jämte i Dunkerque, som hade fått sin bom avslagen i den hårda sjön.
Den 2/8 går vi vidare, nu i fint väder och bra vind. Tänkte gå till Boulogne-Sur-Mer och sedan därifrån en längre tur ner till Cherbourg. Men vi var redan utanför Bolulogne-Sur-Mer vid 12-tiden, så vi beslöt att ta sikte på Cherbourg direkt. Det blev en skön dag och en fin nattsegling, med stjärnklar himmel och marelden gnistrande runt båten som små neonlampor i natten. Nästa dag kom den gropiga sjön tillbaka och vi hade sjö och tidvatten emot oss. Vid 18-tiden beslöt vi oss att gå in mot Barfleur och ankra för natten. Nästa dag kastade vi loss och tog oss efter stor möda fram till Cherbourg. Den krabbiga sjön var tillbaka och vinden var hård och totalt i fel riktning för oss. Framme i Cherbourg hörde vi svenska röster på bryggan. Det var Lena och Mathias från Helsingborg som vi träffade på Helgoland, den dan vi gick därifrån och det blåste upp till sådant oväder. Det blev ett glatt återseende, dom hade nog varit lite oroliga för hur vi klarat oss där ute i ovädret. Inne på Helgoland samma dag hade det blåst upp till 50 m/s i hamnen. Nu har vi varit här ett par nätter och stannar ytterligare några för att invänta förhoppningsvis bättre vind innan vi ge oss vidare mot Guernsey via race of Alderney.

På återseende/Anette&Krister.

2 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Jag följer med spänning er segling längst Hollands kanaler och Franrikes kust.
  Nu har ni verkligen blivit riktiga sjömän som erfar både tornados, tidvatten, krabb sjö och engelska kanalen med all trafik.
  Fortsätt gärna att berätta om era erfarenheter till sjöss och om hur båten fungerar.

  Fair winds
  Bertil i Lundåkrahamnen

  SvaraRadera
 2. Hej pa er. Vi foljer er resa med stort intresse. Har ar det fortfarande sommar med 20-28 grader varmt.Ingen vind och inget regn.
  Segla lugnt.
  Anita o Sven

  SvaraRadera