Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

tisdag 21 september 2010

Cascai.

Efter några dagar i Nassare har vi gått vidare till Cascas, liten stad innan Lisabon. På väg dit gjorde vi ett stopp vid en liten ö-grupp utanför Peniche, Isla da Berlenga. Där ankrade vi över natten tillsammans med två andra båtar vi haft sällskap med från Nassare, Sara och Jedd från Frankrike, och Jim Coper från England. Isla daBerlenga är ett litet naturreservat helt fantastiskt vackert med sina höga klippformationer. Tog jollen in på kvällen och besökte en av öns två barer. Glad bartender som jobbat i England ett antal år, bjöd oss på öl, och var väldigt glad över en pratstund med oss.

I Cascai har vi legat på svaj några dagar, skönt för då kan man bada från båten, och med jollen är man snart inne i stan. En dag har vi tagit tåget in till Lisabon och tittat lite.

Nu har vi gått in i marinan för att byta styrbygel. Vi märkte att det var svårt att få in genuan, och efter koll kunde vi se att den gamla styrbygeln nötts sönder av stålwiren till genuafallet.
Efter lite fix och annat går vi nog ut och lägger oss på svaj ett tag till och inväntar de rätta vindarna. Vi kommer nog att ta oss mot Porto Santos och sedan vidare till Madeira. Det är ca.470NM så vi väntar till det är bra förhållanden, för långt att gå med motor, och det är inte kul under en så lång sträcka, just nu är det för lite vind ute till havs.

Men här har vi det bra så det är bara att njuta och se tiden ann.

på återseende/Anette&Krister.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar