Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

onsdag 20 oktober 2010

Hej igen!

Nu har vi kommit till Madeira, grön skönhet mitt i Atlanten. Sen vi skrev sist har vi haft datorhaveri, så nu vill vi berätta ytterligare något från Porto Santo. En liten pärla man kan ta sig med färja från Madeira, om man inte gör som oss förstås. Porto Santos strand är underbar, där har det blivigt några joggingrundor och sedan dopp i Atlanten. En kväll hade vi barbeque på öns högsta topp. Vi var 25 stycken i marinan från olika länder och från 21-71 år. (Danmark, Tyskland, England, Skottland,Frankrike,Färöarna, Canada, en bonuskille från Chile och så vi från Sverige.) Efter inköp av grillmat och dryck tog vi taxibuss(3 st.) upp mot toppen. Den sista biten fick vi gå, phu!!, en bra bit kvar och rätt så brant!! Det blev en underbar grillafton med god mat/ dryck och gittarspel och sång från 2 av killarna ( Jadd och Mads). Porto Santo är inte så "turistigt" utan ett ställe man gärna återvänder till.

Ja så fick vi vår dator till slut, och under tiden har vi hunnit titta runt lite här på Madeira.
Strax intill marinan Quinta do Lordes, som ligger på öns ostsida, finns fina vandringsleder upp i bergen med utsikt över Atlanten, väldigt fint men mycket upp och ner så benen får vad de tål.
I två dagar har vi hyrt bil och kört runt på ön. Övriga Madeira är väldigt grönt. Längs vägarna växer hortensior och liljor, som ogräs växer hemma. Fast vi varit här i oktober är det mycket som blommar, kan bara föreställa mej hur det ser ut tidigare under året, då jackarandaträden blommar med sina blå blommor bl.a.
På norra sidan finns en naturbassäng,med härligt bad och vågor som slår in från Atlanten. Där tog vi oss ett svalkande dopp under resan.
Längst upp i bergen övergår naturen till mer hedlandskap. Ett grönt täcke med kor fritt betande omkring. Magnifika utsikter, vattenfall och smala slingrande vägar.

Tack alla snälla för era kommentarer. Nu hoppas vi också att vi ska få rätsida på fotoalbumet, så vi kan lägga in fler foton så småningom.

Nu går vi och tar något svalkande i baren, här är fortfarande högsommarvärme.

På återseende/Anette&Krister.

1 kommentar:

  1. Ja men det var ju för väl att datorn gick att fixa, vi undrade allt vad ni tagit vägen.
    kram Ingalill o Bosse

    SvaraRadera