Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

fredag 5 november 2010

Mer från La Palma.

Nu har vi varit här på La Palma i 12 dagar, och i morgon ger vi oss iväg mot Teneriffa.
Marinan här har varit bra, vi har bara haft två minuters väg in till centrum.

Har kört runt på ön ett par dagar, och sett oss omkring.
La Palma är indelat i två klimatzoner, den kustnära subtropiska, och den inåt landet mer kontinentala.
I norr sprider nationalparken, de Taburinte ut sig, en av värdens största kollappsade vulkankratrar. Ett mäktigt landskap med högsta toppen på 2372 möh. Här har man byggt ett av värdens största rymdobservatorier, på grund av den rena luften. På vintern är det inte ovanligt med snö på de högsta topparna, snöpinnarna var redan utsatta då vi var där.

Här finns även skogar bevarade som sägs vara forsila lämningar, med jättestora ormbunkar.

I söder är landskapet helt annorlunda. Här sprider bananplantagen ut sig på den bördiga vuklanjorden, det finns bananer överallt!

Santa Cruse är en fin stad med mycket gammal bebyggelse bevarad. Fina affärsgator och många cafeer och restauranger.Passagerarfartygen kommer in med jämna mellanrum i hamnen, det är väll shopping och kultur som lockar.

Det ska bli skönt att komma ut på havet i morgon igen, få lite svalka bl.a. de sista dagarna har temperaturen varit upp mot 30 grader.

På återseende/Anette&Krister

1 kommentar:

  1. Hàrligt att se era soliga bilder (i Milano regnar det oavbrutet sedan en mànad..)! Dà àr det snart dags fòr avfàrd òver Atlanten..? Stort lycka till och god segling! Kram, Linda m fam

    SvaraRadera