Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

söndag 31 juli 2011

Jylland.

Efter 4 dygn på ett oroligt hav (nordsjön) är vi glada att ha landat i vårt "dejlige" grannland.
Vi hade en riktig tuff överfart från Skottland och vi var väldigt trötta o slut då vi äntligen var i hamn. Från andra dagen gick vi med stormfock och tre rev i storen, vågorna var höga och ettriga och slog in i sittbrunnen vid flera tillfällen. Nordsjön är så grund så det byggs snabbt upp hög sjö då det blåser lite hårt. Väderprognosen skulle vara ca.4-5 force men visade sig bli 5-6 och på fredagen 7 med galevarning. Hela Tyska bukten och biten norr ut mellan Shetlandsöarna och Jylland skulle ha samma väder så det var bara att härda ut och gå mot målet.

Här i Danmark har vi åter fått sommar och shortsen har åkt på igen. I Skottland och på Caledoniekanalen var det fint på alla vis men det var riktigt riktigt kallt. Speciellt på kanalen där molnen låg som ett täcke över Loch Ness och det kändes som att segla i ett kylskåp, brrrr.

Nu har vi bara ett mål kvar, nämligen att få komma hem och träffa alla nära o kära o alla vänner vi saknat.
Oj, att ett år kan gå så fort, det är helt otroligt.

Om allt går som vi planerar, seglar vi in i Lundåkrahamnen på lördag.em. 6/8

Ha det så gott alla!

På återseende/Anette&Krister.

1 kommentar:

  1. Hej Anette o Krister,det var ett tag sedan,snart kan vi se er igen när ni kommer via Öresund om ni väljer den norra vägen.Kurt o Mona hälsade på här nyligen och vi hittade er på webben.Fina bilder ni har tagit!Det verkar som allt fungerat bra och snart är ni lyckligt hemma.Vi firar semester igen,senast det begav sig var på La Gomera i januari och vädret här är ung. Som där i januari.Vi hissar flaggan för er och hoppas att vi kan träffas snart igen.Många Hälsningar från Lennart,Eva och Arvid. Lennart-sjoberg@Telia.com

    SvaraRadera