Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

onsdag 7 juli 2010

Mot Kiel.

30/6 lämnar vi äntligen Lundåkra och tar sikte på Limhamn. Tvungna att göra ett besök där för att få fixat till vårt nya storsegel som ej passade riktigt som vi ville.
Träffar ett trevligt par som seglar Ingeborg of Sweden. Dom ska sjösätta nästa vecka och via Skottland också segla till Västindien. Hoppas vi ses igen.
Den2/7 lämnar vi Limhamn med omsytt segel. Tack Claes.
Angör Rödvig i Danmark och kan hissa vår första gästflagga. Rödvig på Själland är en jätte trevlig liten by med med fin hamn.Ligger vackert intill Stevns klint. Stannar 2 nätteroch bara njuter. Strålande sol över 26 grader, vi får sätta upp vårt solskydd.

Lämnar Själland, passerar Mön och Falster där vi stannar en natt i Vordingborg. Sen vidare till Lolland där vi hamnar i Tårs, en liten hamn som vi angör efter en underbar dags segling genom smålandsfarvandet. Sista timmarna blåste det upp till kuling, och vi får gå med motor sista biten in. Där möts vi av hamnkaptenen som kommer ut från det lilla hamnkontoret tätt följd av några andra män, hade något form av möte. I handen har han en toalettrulle som han överäcker till mej med ett brett och glatt leende, verkar som vi var dagens höjdpunkt. Snart halar han upp en nyckel och överräcker även den. Toapapper för natten och nyckel till badet och båten tryggt i hamn. Snart återgår han och de övriga nyfiket tittande till sitt möte. Vi är nöjda och glada.

På tisdagsmorgon ger vi oss iväg mot Kiel. Det blir några timmar med rätt hård vind men även ett par timmar med stiltje. Har kunnat segla hela tiden och bara gått med motor in i hamn. Trötta bestämmer vi oss för att sova länge i morgon, och stanna ett par dagar i Kiel innan vi ger oss in på kanalerna.

På återseende /Anette&Krister

4 kommentarer:

 1. Kul att vi far folja er pa ert livs
  aventyr.Lycka till, Christer da Gama
  och Anette Diaz

  Anita o Sven

  SvaraRadera
 2. Halloj!

  Vi väntar fortfarande kvar här i Limhamn. Skeppshandeln har ännu inte fått riggdelarna och snart känns det som om vi växer fast i botten... Vi hoppas iallfall på att de kommer imorgon och att vi kan kasta loss mot äventyret på måndag!

  Följer era äventyr på håll tills vi ses på kanarieöarna eller kanske till och med innan dess.

  Lotta & Hampus
  http://adventureswithsyingeborg.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Skepp Ohoj!
  Jag har just varit en vecka på Mallorca och när jag kom hem igår fredag mötte jag Allan.
  Vi undrade just hur det gått med storseglet?
  Vad bra att det ordnade sig och att Claes var behjälplig!

  Ha en fortsatt trevlig resa!

  Fair winds
  Bertil och Allan i Lundåkrahamnen.

  SvaraRadera
 4. Hej Anette o Christer

  Jätte kul att följa er resa så här på bloggen.
  Villket äventyr, Lycka till
  Gert o Britta

  SvaraRadera