Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

tisdag 13 juli 2010

Via Helgoland till Nordeneye.

Det blev 2 riktigt varma dagar på kanalerna, upp över 30 grader och ingen vind som fläktade att tala om. Svalkade oss med våta handukar.
Efter ung. halvvägs genom Kielkanalen slussade vi in i Giesselau-sluss och tog sedanden mindre men väldigt natursköna Giesselau-kanalen,Eider. Övernattade iLexfährer gästhamn. På onsdagen fortsatte vi genom 2 slussar och passerade 4 broöppningar. framme vid Tönning vid 18-tiden på fredagen. Då var det ebb och inloppet till hamnen var en enda lerbank. Gick vidare en bit fram och tillbaka i Tider Eider. Såg våra första sälar! 22.00 kunde vi gå in i Tönnings gästhamn. Mysig stad med gränder, gamla hus och massa krogar. Vi badar-det har varit över 34 grader varmt. Phuu!!
I hamnen ligger ett gammalt magasin, das Packhaus, fick reda på att man där skulle sända bronsmatchen i VM på storbilds-skärm. Bara 20 meter från vår båt. Det var kul att få se Tyskarna ta bronsmedalj tillsammans med alla Tyskarna. Entre 0 euro. Bier 20 euro, i glasseidel- inga pappmuggar här inte.
Söndag, väntar på att tidvattnet ska vända. Vid 11.45 slussar vi ut i nordsjön tillsammans med 3 andra. Med destination Helgoland.

Stannar bara en natt på Helgoland, går sedan vidare mot Nordeneye, eftersom vinden är den rätta. Halvvägs överraskades vi av av ett mycket kraftigt åskoväder med vindstyrkor upp emot 28 m/s i topparna. Revade och startade motorn. Efter en timme var det över,och solen tittade fram igen. Angör Nordeneye vid 19-tiden.

På återseende Anette&Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar