Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

onsdag 1 december 2010

Hej!

I förra inlägget skrev jag att det var halvlek i Gomera. Nu har snart andra halvlek också gått, och vi går mot förlängning. Men i en bra match är det ofta något man ser fram emot för att ytterligare kunna få njuta något av fint spel.
Skämt åsido, vi är kvar här och känner oss ibland som lite "bofasta" och trivs alldeles utmärkt.

Det var ett kraftigt lågtryck som passerade i början av veckan över Kanarieöarna och ställde till en hel del på öarna runt omkring. Här har vi varit rätt så förskonade, legat bra skyddade i hamnen, och efter ett par dagars regn är det åter sol på himmelen. Tyvärr har vindarna vänt och är rakt emot oss, och för att kunna gå söderut mot Cap Verde, och fånga upp de rätta vindarna väster ut, vill vi ha en stabil prognos på minst fem dygn med bra vindar. Tyvärr kommer ytterligare ett lågtryck in nu till helgen, när det har passerat, hoppas vi att vädret skall stabilisera sig.
Att vänta längre och inte gå förrän framåt januari, är ju rent segelmässigt inte något fel. Vindarna blir som regel ännu bättre och många vi träffat väntar tills dess. Att tillbringa hela tre månader(feb.mar.apr.) i karibien med turkost vatten, sol och färgglada fiskar, kan nog vara tillräckligt!! Eller?
I går fick vi klart med all proviantering, förutom lite färskvaror som vi får skaffa i samband med avfärden. Vi har ca. 225 liter vatten och mat för över 30 dagar, så vi ska säkert klara oss.

Till sist vill vi passa på att önska alla er som följer oss, en riktig God Jul och Gott Nytt År!!

På återseende/Anette&Krister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar