Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

måndag 27 december 2010

"Gott Nytt År" på La Gomera

Hej, hoppas att julen har varit trevlig och snart firar vi nytt år med nya stora förhoppningar.
Förhoppningar som man har, är troligtvis kopplade till mål som man skapar och som man vill ska uppfyllas.
Under året som gått har många drömmar förverkligats för oss (Anette och mig) och vi har njutit varje sekund.
Målet, det stora målet var att gå över Atlanten till Karibien och sedan hem igen via Azorerna, det blir troligtvis inte så.
Båten är redo, Anette likaså men jag har tvekat och när man som jag börjat att känna sig obekväm med tanken att segla vidare från La Gomera är det inte så lyckat att ge sig iväg när man själv inte är redo för ett så stort äventyr.
Feg eller rädd för det okända, att inte ha kontroll över det, det är väll ofta det som styr ens handlingar och beslut. Jag har ett stort behov att ha kontroll över mina handlingar.
Om det är rätt eller fel är inte lätt att sia om, men så är det.
Vi kommer att var här på Kanarieöarna i vinter och till våren segla mot Azorerna.
Anette har stöttat mig och menar att vi har gjort mer än vi kunde anat att vi skulle klara för bara några år sedan. Hon menar att vi har bara har haft båt i två år och när vi nu kommit så här långt är det trotts allt bra gjort.
En del av er som följer oss på bloggen, kanske blir besvikna, andra tycker kanske det är okej.
Vi fortsätter att skriva om våra upplevelser och äventyr som inte är slut på långa vägar och som vi hoppas skall roa er lika mycket som oss själva.

Vi önskar alla, ett riktigt Gott Nytt År

På återseende Anette&Krister

vid pennan, Krister


12 kommentarer:

 1. Hej Krister o Anette!
  Det är rätt beslut du har fattat, känner man sig inte redo för en sån resa så är det klokt att avstå. Kommer kanske fler tillfälle.
  Njut av livet, av varandra och värmen där nere, jag kommer att följa ert äventyr ändå :-)

  Gott Nytt År!!!

  Åsa o Hasse K

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Ibland blir det inte som man tänkt sig, men det kan bli lika bra ändå! Och som ni säger är äventyren inte över än. Även vi har bestämt att stanna på kanarieöarna i vinter (av ekonomiska skäl). Vi ses där!

  Önskar er ett riktigt gott nytt år!
  Lotta och Hampus på s/y Ingeborg, Malmö

  SvaraRadera
 3. Hej Anette och Krister!
  Det duger gott med Kanarieöarna, ni har gjort en jätteprestation redan och fått uppleva många fina ögonblick på vägen till och på La Gomera.
  Betänk att de flesta aldrig kommer till skott över huvud taget.
  Eller som jag som bara kommer till Rungsted!
  Gott Nytt År
  önskar
  Bertil

  SvaraRadera
 4. Hej! Där ute i världen som är så stor, nu vet ni ju hur man kommer till Kanarieöarna och det är halva vägen. Ni fattar helt rätt beslut. Man måste känna 100 för det annars blir det ännu jobbigare.
  Njut av 2011 och på återseende. Kramar Bosse Marianne Emma

  SvaraRadera
 5. Jag glömde ju att önska ett Gott Nytt År Men det gör jag nu.... Ha de bra

  SvaraRadera
 6. Hej på er! Det är ju fantastiskt bra att fatta beslut som känns rätt och mål sätter vi nya hela tiden, ni har ju faktiskt redan nu gjort er livs resa och innan ni är hemma igen så kommer det äventyr som vi ser framemot att följa. Tusen kramar och Gott Nytt År! Ingalill o Bosse

  SvaraRadera
 7. Hej Anette o Krister.
  Det är roligt att höra, att känslan och förnuftet går före drömmarna. Nu har ni era drömmar kvar och många år på er att uppfylla dessa. Njut av livet där nere i värmen, men tänk någon gång på oss som skottar snö i 10 minusgrader.
  Vi önskar er ett GOTT NYTT ÅR!
  Gertrud o Lennart

  SvaraRadera
 8. Hej! Firade nyår med Jim, Jed och Michelle här på Kap Verde igår och de berättade om ert beslut. Det är bra att ni går på magkänslan. Och "fegast vinner" är den bästa säkerhetsprincipen till sjöss. Hoppas ni kommer att ha en riktigt skön vinter på Kanarieholmarna. Glöm inte segla iväg mot Azorerna i tid. Där vill man vara länge och nu har ni fantastiska möjligheter till att spendera lite mer tid där än de flesta.

  Själva sitter vi på Kap Verde med trasig motor : (

  Ha´re gott!

  Kram från hela gänget på Mary af Rövarhamn

  SvaraRadera
 9. Hei begge to! Dere har helt sikkert gjort det riktige valget. Dette er en lang og tøff reise, som man ikke skal gjøre om man ikke er rede for det. Ikke minst skal man tilbake over det samme havet! Synd vi ikke får møte deres blide fjes, men jeg er sikker på at dere får det utrolig fint på Kanariøyene. Kanskje vi treffes igjen på Azorene i mai??? Vi følger med på bloggen deres i vinter. Kos dere masse. Klemmer fra Anne og Petter Fanteliv

  SvaraRadera
 10. HEJ
  Kul att se att ni har förståndet kvar.
  Ni har redan gjort mycket bra ifrån er , och vi tycker att ni har tagit ett klokt beslut.
  Och där ni är mår ni inte illa , vi avundas er.

  Vi hör fram att höra mer ifrån er.
  Vi tackar för många vackra bilder som ni skickar.

  God fortsättning
  Gunnar Cristina Tomas Inga-Lill

  SvaraRadera
 11. Hej
  Ett rätt beslut är det som känns rätt för en själva. Vi har själva bara kommit till drömstadiet av planering i en kanske kommande segling. Men planeringen är på topp, verkligheten kommer inte förrän om tidigast 2 år. Jag, Ylva, ska hämta mod och vissa kurser ska avklaras innan allt sätts i verket. Vi har lite funderingar på just Kanarieöarna, men undrar nu om hamnavgifter där. Har försökt kontakta vissa hamnar där, men utan att lyckas. Undrar då om ni möjligen kan komma med dessa upplysningar. Lycka till och ha en skön vinter på öarna.
  Hälsningar från ett kallt o blåsigt Skåne
  Ylva och Robert

  SvaraRadera
 12. Hej
  Länge sedan sist. Tiden går fort när man har roligt! Har varit mycket seglande, men just nu ligger jag i Trinidad och skall ligga här en dryg vecka till. Caty C och Carmensita är här också.
  Jag tycker att du fattade alldeles rätt beslut och det kommer många fler möjligheter!
  Ni får ha det riktigt bra!
  Hälsningar
  Kaj
  Amelit

  SvaraRadera