Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

torsdag 13 januari 2011

San Sebastian

Hej, ändrade beslut ger nya möjligheter. Det finns några gamla ordspråk som att ”inte gå över ån för att hämta vatten” eller ”man ser inte skogen för alla träden”, lite så är det faktiskt. Tack vare att vi stannat har andra nya möjligheter uppenbarat sig. Vi har köpt vandringsskor, La Gomera har mycket att erbjuda för dom som tycker om att gå på tur i bergen och många turister kommer också hit för just den saken.

Vattnet är varmt och vi badar och snorklar nästan varje dag. Vi möter nya människor som kommer hit och man utökar bekantskapskretsen.

I går vinkade vi av Lennart, Eva och sonen Arvid, som tillsammans med sina grannar från Nyhamnsläge skulle tillbaka till Tennerifa efter några dagar på La Gomera. Härliga människor som vi aldrig hade träffat annars.

Mona och Kurt från Landskrona är ytterligare ett par som vi träffat och som guidat oss runt och lärt oss en massa om La Gomera. Sedan ett antal år tillbaka tillbringar Mona och Kurt vintrarna här på La Gomera.

Nyår firade vi tillsammans med Susanne och Per på danska ”SUPER” deras båt heter så, och med Andy och Lesley från Skottland. Efter en god nyårssupé på SUPER skålade vi in det nya året till ett fantastiskt fyrverkeri, det var något av det finaste vi sett, plötsligt vaknade hela San Sebastian till liv och på torget startade dansen, den varade ända till klockan 06,00. Det blev ett minnesvärt nyår och där alla tycktes vara ute!

Snart har halva Januari gått och tiden skenar iväg. Liksom hemma blir dagarna längre och solen än intensivare. Vi har varit ute på några dagseglingar.

Tillsammans med SUPER tänker vi också ta en tur ner till El Hiero, den sydligaste och minsta av Kanarieöarna.

Ikväll går vi på konsert med våra grannar från Skottland, det skulle nog bli nått klassiskt som är starten en på ny fiesta här i San Sebastian.


Tack för alla trevliga kommentarer


På återseende/Anette&Krister

1 kommentar:

  1. Hej på er! Ja, La Gomera är verkligen en härlig vandringsö även om vi bara fick några veckor där! Tänkte vi skulle skicka ett tack för nödraketerna och böckerna, de har varit till stor nytta över atlanten. Alltså böckerna, raketarna hoppas vi aldrig få någon användning för! :) Läste att ni ändrat planerna, så Azorerna blir nästa mål. Det är ett underbart ställe, se till att lägga mycket tid där! Vi själva är på Aruba, väntar på bra väder för att ta oss till Panama!
    Hoppas ni har de bra och njuter av livet!
    Hälsningar från Ivan och Josefin på Kuheli

    SvaraRadera