Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

fredag 3 juni 2011

Terceira.

Vi landade här på Terceira i tisdags den31 maj efter en fin segling från Sao Miguell.
Terciera är en av Azoernas nio öar. Vi ligger i Praia da Vitoria, en marina på öns ostkust, och det kommer att vara vår sista destination här på Azorerna innan vi tar oss norr ut på vår hitintills längsta segling, 1200Nm fågelvägen till Lands End på Englands sydvästspets.

Har startat vistelsen här med tre lata dagar och besök på stranden som ligger alldeles intill marinan. Har även tagit bussen till Angra do Heroismo som är öns huvudort.
Här på Terceira är tempot betydligt lugnare än det var i Ponta Delgada. Där vi fick uppleva firandet av stans skyddshelgon med parad genom färgprydda gator och änglar m.m. innan vi for därifrån.
Tyvärr är inte wi-fin så tillförlitlig här, men ska försöka sätta in lite foton på det så småningom.

Naturen här på Terceira verkar speciell på sitt eget vis med kullar som ser ut att vara täckta av ett enormt lapptäcke i olika gröna färger.

Bästa tiden att segla från Azorerna och norr ut brukar vara ett par veckor in i juni och framåt.
Hoppas att vi ska kunna få bra vindar och fint väder till dess.

Har en del kontakt med seglare vi mött under årets lopp och fått rapporter om rätt så besvärliga seglingar emellanåt. Några har haft problem med riggen, andra med grov sjö och fel vindar så de har fått gå mycket med motor. En och annan har även fått vända om och starta om på nytt. Under hela året 2010/11 har vädret inte varit vad det brukar. Lågtrycken har legat långt söderut och tradevindarna har inte blåst som man förväntat sig. Nu hoppas vi att vädret ska bli lite mer normalt ett tag och att vi får turen på vår sida så småningom.

Har lite att fixa och att proviantera inför resan, sedan hoppas vi att hinna se oss omkring här lite till och kunna sätta in lite fler foton så småningom.


På återseende/Anette&Krister.
1 kommentar:

  1. Hei på dere. Vi ønsker dere en fin seilas over til England. Vi er på Grenada og seiler til Trinidad i slutten av juni for å bli der under orkansesongen. Kramar fra Per-Arne og Kari-Anne

    SvaraRadera