Vi som seglar Euphoria Krister o Anette.

onsdag 25 maj 2011

Hej igen!
Det har gått ett tag sedan vi kom hit till Sao Miguel, och tyvärr har det varit lite si o så med wi-fin, men nu är vi åter uppkopplade.

Båten har legat på "varv", och vi (jag o Krister) har legat en vecka på land, konstig känsla, men nu är vi i sjön, (sedan den 23/5), och sover åter gått då det kluckar runt båten igen.

Vi har fått bottenmålat båten, och även fixat rodret. Rodret hade nämligen spruckit under resan hit från St. Maria. Vårt roder består av två glasfiberplattor som är limmade. Antagligen har det blivit en vridning i rodret under resan hit då vi möttes av ett par rejäla vågor från sidan, men nu är allt fixat och helt igen, SKÖNT!!

Under tiden färgen torkade osv, hann jag (Anette) och Susanne (Su-Per) fira våra 50-års-dagar igen.
Det hade vi bestämt oss för redan på La Gomera att göra då vi återsågs på Azorerna.
Det blev en kväll med champagne och jordgubbar, dom var riktigt söta och goda.
Champagnen var som den skulle, torr, väl kyld och gratis! (tack än en gång för den!)

Nu har vi hyrt bil ett par dagar och kört runt denna vackra Ö, full utav hortensior, azaleor och en uppsjö av liljor i vitt, rosa, blått och gult längs vägkanterna.
Har badat i varma källor. Kollat in jätte ormbunkar. Besökt botaniska trädgårdar, där det finns allt. Besökt en the-fabrik med odling, den sista i Europa, riktigt intressant. Badat i fler varma källor. Ätit gott och druckit gott. Har även hunnit med en golfrunda. Besökt en massa sjöar, med blått, grönt, varmt och kallt vatten.

Här finns så mycket att se och uppleva och tror nog bara vi hunnit med en bråkdel, Azorerna är verkligen värt ett besök.

Nu tar vi igen oss ett par dagar, sedan hoppas vi att snart få bra väder för fortsatt resa mot Terceira.

På återseende/Anette&Krister.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar